HOME > Ondersteunt > Sociale groei > Cursus Bijspijkeren

Cursus Bijspijkeren… iets voor jou?

Cursus Bijspijkeren… iets voor jou?

Moeite met lezen en schrijven? Met rekenen of met de computer? Dat kan behoorlijk lastig zijn, thuis of op je werk. Geef je daarom op voor de ‘bijspijkercursus’. Elke dinsdagochtend in het SPIL-centrum in Woensel-West. Je kunt beginnen wanneer je maar wilt!

De cursus Bijspijkeren is niet bedoeld voor anderstaligen die nog Nederlands moeten leren. Ook niet voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar wel voor Nederlanders die het lezen, schrijven of rekenen om wat voor reden dan ook nooit helemaal onder de knie hebben gekregen. Voor mensen die merken dat hun taal- of rekenvaardigheid door de jaren heen is verminderd. En ook voor mensen die nu eindelijk eens met de computer willen leren omgaan.

Goed voor het zelfvertrouwen
De bijspijkercursus wordt betaald door Trudo en de gemeente. De organisatie is in handen van Marian Janssen van bureau Zet een Punt. Dit bureau biedt mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, de kans om de taal machtig te worden. “En dan gaat er een wereld voor hen open,” vertelt Marian. “Ze kunnen weer gewoon mee op het werk. Ze kunnen de krant lezen, ondertitels op TV, aanbiedingen in de winkel. Het leven wordt zoveel gemakkelijker. Én het geeft een enorm zelfvertrouwen!”

Eigen tempo
De Bijspijkercursus duurt in principe een jaar. Deelnemers kunnen op elk moment instappen, want iedereen werkt in zijn eigen tempo aan zijn eigen doelen. Marian: “De een wil graag foutloos leren schrijven. De ander wil wat sneller leren lezen. We hebben een mijnheer van Spaanse afkomst, die wat meer van de Nederlandse grammatica wil weten. En weer een ander leert de computer en het internet te gebruiken.” De cursus wordt gegeven door een professionele docente. De eerste groep is half april gestart. Marian: “Met vier deelnemers, maar ondertussen hebben nummer vijf en zes zich al aangemeld. Iedereen is nu al razend enthousiast!”

Informatie
Meer weten? Of aanmelden? Neem dan contact op met René Toemen van Trudo: 040 – 23 59 815 of rtoemen@trudo.nl