HOME > Bouwt > VoltaGalvani

Kleurrijk aan de Edisonstraat

Woensdag 17 april 2014 vond de feestelijke oplevering plaats van het project VoltaGalvani in Woensel-West. Het project omvat 109 woningen en 22 commerciële ruimtes. Het nieuwe wijkje heeft de uitstraling van een oosterse kashba met zachte kleuren en binnenruimten

De woningtypes zijn zeer gevarieerd, van compacte appartementen voor alleenstaanden aan de Edisonstraat tot royale gezinswoningen aan de Voltastraat, Galvanistraat en Wenckebachstraat.

Het bouwblok aan de Edisonstraat heeft een commerciële plint en is hoger dan de achterliggende woningen. De Edisonstraat gaat veranderen van een brede woonstraat in een levendige mix van functies. Naast wonen ook winkels en horeca en allerlei diensten. De Woensel Westside-stores in de plint van de Edisonstraat is de eerste fase van deze transformatie. U kunt de ontwikkelingen van deze unieke winkelstrip volgens via de website www.westsidestores.nl en natuurlijk via de Trudo website.


Parkeren is georganiseerd achter de woningen in parkeerhoven, zodat de straten vrij van autoverkeer zijn en er meer nadruk ligt op de openbare ruimte. Iedere woning heeft een eigen terras als markering in de bestrating aan de voorzijde. Bijzonder aspect is de grote toegangspoort aan de Edisonstraat, waarin een kunstproject van Har Hollands te bewonderen is in de vorm van een maan die verlicht is met een projectie van het maanoppervlak.

Het project was genomineerd voor de Dirk Roosenburgprijs 2015.

Nieuwbouw-programma: 109 woningen, waarvan 30 appartementen en 5 woonwerkwoningen. 22 commerciële ruimtes
Opdrachtgever en Ontwikkeling: Trudo/DNC vastgoedontwikkeling
Architect: Geurst & Schulze Architecten
Uitvoering: Stam en de Koning
Opgeleverd: 2014

Belangstelling?
Trudo verkoopt in dit complex 47 woningen middels Slimmer Kopen.
Voor meer informatie hierover zie: www.slimmerkopen.nl