HOME > Bouwt > Hoeken Edisonstraat

Hoeken Edisonstraat

De Edisonstraat krijgt bijzondere hoeken

De Edisonstraat, de hoofdstraat van Woensel West, krijgt nieuwe spraakmakende hoeken. De hoekpanden worden de komende 10 jaar vervangen door panden met een bijzondere vorm én een bijzondere functie. Een forse fysieke interventie die een bijdrage moet leveren aan een levendig, kleurrijk hip en bedrijvig Woensel West.

Op een voor alle hoeken gelijke sokkel van een verdieping hoog, komt een specifieke en expressieve opbouw van maximaal drie verdiepingen. In die hoekpanden komen vervolgens bijzondere functies.

Voor de sokkel, de begane grondverdieping, wordt gedacht aan een museum, de lobby van een hotel, ateliers, bedrijvigheid. Deze sokkels krijgen een uniforme, rustige uitstraling die passen op de plek waar het bestaande gebouw wordt weggehaald.

Voor de opbouw wordt gedacht aan een woongerelateerde functie, afhankelijk van wat het ontwerp toelaat. Dat kan vanalles zijn: één of meerdere hotelkamers, een pied a terre, een startersappartement, ….

De vorm en uitstraling van de opbouw is per hoek anders. Het is aan vormgevers, ontwerpers en designers om daar een idee voor aan te dragen.

Voor de eerste 2 hoeken wordt deze openbare prijsvraag uitgeschreven. De winnende ontwerpen gaat Trudo, indien mogelijk en haalbaar, uitvoeren. Een deskundige Jury zal zich over de inzendingen buigen en een selectie maken.

www.woenselwestwedstrijd.nl