HOME > Actueel > Kids project in finale Appeltjes van Oranje

22 februari 2017

Kids project in finale Appeltjes van Oranje

Jawel, we zitten in de finale! Of beter ze zitten in de finale. Onze kids uit Woensel-West en al die vrijwilligers en professionals die zich sterk maken voor onze jeugd. Het ‘Kids project’ is een van de tien projecten die zijn genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Dus we gaan op donderdag 18 mei sowieso op bezoek bij Willem-Alexander en Máxima!     

Het Kids project in Woensel-West is een doorslaand succes. Elke week begeleiden jonge bewoners en andere vrijwilligers zo’n 350 kinderen en jongeren bij allerlei activiteiten. Huiswerkbegeleiding, taalles, sport, muziek, dans, cultuur … wekelijks zijn er 30 tot 40 activiteiten waar de kids aan mee kunnen doen. En inmiddels zijn er al 25 jonge oud-deelnemers nu zelf als vrijwilliger actief. Kijk, zo werkt dat!Op alle fronten succes
De kids hebben betere vooruitzichten. Ze presteren beter op school. Hebben meer zelfvertrouwen. ’t Palet is tot de beste basisscholen van Brabant gaan behoren. De sfeer in de wijk is verbeterd. Ouders zijn meer betrokken. Kortom, méér dan genoeg redenen om het Kids project aan te melden voor een Appeltje van Oranje, dat dit jaar in het teken staat van Krachtige Kinderen. Voor de erkenning. Voor nog meer bekendheid. Voor de trots. En wie weet ook voor de hoofdprijs van € 15.000. Reken maar dat we daar nog meer leuke dingen voor onze kids mee kunnen doen!  

Spannend!
Op maandag 6 februari kwam de jury op bezoek om zich te laten informeren over ons project. Een dezer dagen wordt er ook een filmpje gemaakt. Dat gaat dan met het juryrapport naar de koning en koningin, die vervolgens beslissen wie de drie laatste finalisten zijn. Op 18 mei horen we in Paleis Noordeinde wie de uiteindelijke winnaar is. Spannend!